No bake cheesecake met honing en lavendel
bereiding
-
1
Leg 6 gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Hak de koekjes fijn met een keukenrobot. Laat de boter smelten in de microgolfoven en voeg toe aan de verpulverde koekjes. Leg een bakpapier op de bodem van je springvorm en stort hierop het koekjesmengsel. Druk met de achterkant van een lepel aan tot een gelijkmatige bodem.
-
2
Klop de room tot half-stijve pieken. Meng de roomkaas met citroensap en zeste tot een homogene massa. Voeg het vanille-extract en de opgeklopte room toe.
-
3
Giet het water in een kleine steelpan en warm op tot net onder het kookpunt. Los hierin 4 geweekte gelatineblaadjes op. Voeg het gelatinemengsel nu bij het roomkaasmengsel. Giet het mengsel uit over de koekjesbodem en zet in de koelkast.
-
4
Warm in een kleine steelpan de honing op met water en lavendel. Laat even trekken en zeef de siroop. Verwarm opnieuw en los nog 2 gelatineblaadjes op in de siroop. Laat zachtjes afkoelen. Gebruik de achterkant van een lepel om de jelly geleidelijk over de cheesecake te draperen.
-
5
Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast en versier met lavendelbloemetjes.